פאי רועים רב-תרבותי


נתחיל עם תמונה בשביל התאבון


יום שבת חמסיני במקצת, כמו כל ביום שבת ראשון של חודש מאי עליתי לי לכרמל לחפש את השושן הצחור אי שם על צוקי הגיר, השמש קפחה מעל, הפריחה בסופה, הפרפרים עפים מסביב והשושנים- כרגיל מלכותיים, לבנים, נאחזים בצוק ומלאי רוח וחרקים שמגיעים לארוחה חגיגית, הרעב מתחיל להתפתח כי ההליכה לא קצרה והשמש כבר במרכז הרקיע והמחשבות על ארוחת הצהרים מתחילות להטריד....

 ואז החלטתי שאחרי יום עבודה קשה מגיע לי פאי רועים אמיתי או בשמו העממי שאפרד פאי, בשר טחון עם ירקות שורש ומעט בירה עטוף בשכבת פירה עבה ועשירה עם קרום פריך, תערובת תבלינים לבנטינית תעניק לבשר קצת חום, אפונה עדינה תיתן רכות ובירה אפלולית תעניק לנו עומק.

פאי רועים



  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 בצלים
  • 2 גזר
  • 4 ראשי שומר
  • 1 פלפל צ'ילי
  • 2 שיני שום
  • 300 גרם אפונה עדינה
  • 1 כף בהרט
  • 1/2 כף פפריקה מעושנת
  • 1/2 כוס בירה כהה (אני השתמשתי בפורטר של הדובים)
  • 6 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל


1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים רותחים ומומלחים עד שהם רכים ומזלג ננעץ בהם בקלות
2. במחבת גדולה מטגנים בשמן זית שום וצ'ילי, מוסיפים את בצל ושמור פרוסים גס ומזהיבים
3. חתוכים את הגזר לחתיכות קטנות ומוסיפים לירקות השורש, מתבלים בהרבה מלח ופלפל, בהרט ופפריקה עד שהתערובת מתחילה להתרכך, מעבירים לקערה.
4. באותה מחבת מחממים שמן זית ומטגנים את הבשר הטחון תוך פירור עם כף עץ עד שהוא משחים.
5. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הבירה, נותנים לנוזל להצטמצם ומוסיפים את ירקות השורש חזרה.
6. מערבבים את הבשר וירקות השורש, מוסיפים את האפונה ומתקנים תיבול, מבשלים עד שהנוזל כמעט ונעלם.
7. מועכים את תפוחי האדמה עם 2 ביצים, מלח ופלפל
8. בתבנית גדולה (30*40) משטחים בקרקעית שכבת פירה בעובי של סנטימטר, מעל את הבשר ומסיימים בשארית הפירה שסוגר הכל מלמעלה.
9. עוברים עם מזלג על הפירה ויוצרים דוגמת פסים, הדוגמא גם יפה וגם תיצור פריכות נהדרת, מזלפים מעט שמן זית למעלה.

10. אופים בטמפ' של 200 מעלות כ-30 דקות עד שהקרום שחום ויפה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה