הרהורים על ארוחת בוקר- נומילי וחומוס כרים

כמו שכבר כתבתי אני לא אדם של ארוחות בוקר, בדרך כלל ארוחת הבוקר שלי זה מוזלי (תוצרת עצמית) אחרי החדר כושר ופעמים רבות אני פשוט מדלג על ארוחת הבוקר ומחכה כבר לרעב של הצהריים שיכה בי (וכן, אני יודע שזאת הארוחה החשובה ביותר של היום) ונכנסתי כבר לדיונים ארוכים על ארוחת בוקר והאם היא שווה את המחיר או שתמיד היא תאכזב ואיך צריכה להיות ארוחת בוקר על מנת להצדיק את מחירה, אחרי עוד ארוחת בוקר מזעזעת למחצה בבית קפה מתחת לעבודה (שלפחות לא שילמתי עבורה) החלטתי ללכת לחפש לי את הארוחות הבוקר שלטעמי שווה להגדיש להם מעבר לשניה.

ונתחיל בשכונתית שלי- נומילי בכפר סבא, בפינת הרחוב הסואן (יחסית לכפר סבא) ביום שישי ראשון של גשם, לפני כחודש התווספו ארוחות בוקר למקום אבל תמיד העדפתי להתמקד בקרואסון הפיסטוק האהוב שלי, אבל בגלל שהפעם הגעתי עם האישה החלטנו לדגום גם את ארוחת הבוקר שכללה את כול הפריטים הבנאליים הקבועים- שתייה חמה וקרה, ביצים, פלטת ממרחים וסלסלת מאפים, התמחור היה ברף הגבוהה של ארוחת הבוקר ועמד על 52 ש"ח אבל החלטנו שלמען המדע ניקח חלק במבחן.

ראשון הגיע מיץ תפוזים סחוט טרי ובמקום (ולידיעת בתי קפה אחרים- אין דבר כזה סחוט אבל לא במקום, תשקיעו קצת במסחטה ותפוזים טריים) כוס קטנה אבל מרווה, עשירה וחמצמצה במידה . כבר 2 נקודות בונוס על כך שאין תוספת תשלום עבור מיץ סחוט. מספר דקות עברו וסלסלת מאפים מפנקת באמת הגיעה- 2 לחמניות- מאפים מלוחים מנוקדי זרעים, קרואסון חמאה קטן, אחד עם שוקולד ומאפינס קטן וחמוד, פלטת הממרחים גם הגיעה עם חמאה צהובה ונוחה למריחה, ריבת תותים ביתית עם גושי פרי קטנים, לבנה חמצמצה ושמנה, זיתים מרירים וחתיכה קטנה של גבינה צפתית.  המאפים היו רכים וטריים, הממרחים מוקפדים ואיכותיים למעט הצפתית שהייתה באנלית ולא התחברה לי, הקרואסון נבצע ונמרח בחמאה ומעט ריבה והיה מעדן, אולי היה חסר לי גם פרוסת לחם שתיתן עוד מעט פחמימה.

מיד אחר כך הגיעה לה החביתה תפוחה ויפה עם בצל, תימין ורוזמרין (עוד פעם ללא תוספת תשלום על התוספות הללו) והיא הייתה זהובה, רטובה בדיוק במידה, עדינה ומבושמת מעשבי התבלין, כמו כל הארוחה היא הייתה עדינה וטעימה,ביחד איתה הגיע גם סלט קטן שצעק טריות עם קוביות קטנות של פלפל כתום, עגניות ומלפפון, פשוט פשוט וככה טעים.
 הפוך קטן והארוחה הושלמה בהצלחה. לא ארוחה מיוחדת או יוצאת דופן אבל מבוצעת בצורה מוצלחת, אחת הארוחות היחידות שאני יכול להגיד שמתקרבת לגבול ה-VFM של ארוחות בוקר לטעמי, ציון הדוקטור- 8.

ונעבור לחלק האומנותי, יום שבת בבוקר, גשם קצת שוטף, קר ולכן חייבים ארוחה שתחמם, חומוס כרים בג'לג'וליה, בכניסה 2 שקתות גדולות מלאות שמן רותח ומפעל פלאפאל קטן שמזרים כדורים חמים וטריים לכול דורש, רק מתיישבים (4 שולחנות בסך הכול בפנים) וצלחת פסלטיק קטנה עמוסה כדורים להוטים מוגשת, הפלאפל פריך ומעט חריף ונחטף בשניות (אל דאגה, הצלחת מתמלאת בלי להרגיש) פעמיים חומוס פול ביצה נוחתים על השולחן, מנה לא גדולה אבל בצלחת עמוקה, הביצה לבנבנה מעוטרת בפפריקה, גרגרי חומוס רכים ופול משחתי, חריף אדום וגם קצת רוטב לימון עוקצני, פיתות חמות וישר טובלים בעיסה שהיא חמימה, עשירה ולא מתובלת כמעט, צלחת פלסטיק נוספת עם זיתים כבושים מרירים, מלפפון חמוץ, עגבניה, בצל ולפת ורודה מוסיפים ויטמינים לבוקר, זאת ארוחת בוקר של אלופים, כזאת שמחזקת את הגוף ומכינה אותנו לחיים, עשר דקות והשולחן כבר ריק וקפה שחור נמזג מתרמוס בודד שעובר משולחן לשולחן.
20 ש"ח למנה, 12 ש"ח ל-1/2 קילו חומוס הביתה, כנראה שבשבילי זאת ארוחת הובקר האולטימטיבית.

חומוס כרים ג'לג'וליה, בצומת הכניסה  נוסעים ישר עד שרואים את החומוס מצד ימין ובנק לאומי מצד שמאל


http://www.google.com/help/hc/images/feedburner/wp-email-code.gif

2 comments:

  1. נראה טעיםםםם.. אבל חומוס ופלאפל לארוחת בוקר?? אוי זה נראה מיל ומרדים. אני מעדיפה ארוחות בוקר קלות, כמו שיש במסעדות בתל אביב. טוסט, ריבה ומיץ.

    השבמחק
    תשובות
    1. ארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביום אז היא צריכה להיות ממלאת ומחממת במיוחד בגלל שאחרי זה יורדים לפלחה לעבוד (-:

      אבל ברצינות, בשביל חביתה וגבינות אני לא הולך לארוחת בוקר, אם כבר קונה דג מלוח קצת ירקות טריים ובקבוק וודקה קטן ויושב על המזח מול הים

      מחק