קוריאה בפריז- ההפתעות הקטנות שלא נשכחות

תכנון נסיעה, השלב הכי קריטי ומיותר בכול טיול, במשך שבועות אני ישוב על ספרים, מדריכים, בלוגים, המלצות, אוסף מידע, מסמן מקומות שווים לביקור על המפה, מקומות שחובה לבקר, מקומות שצריך לאכול בהם, נקודות שאי אפשר לוותר עליהם, מצליב מיעד, בודק שעות פתיחה, מחירי כרטיסים, הנחות אפשריות, מכין תוכניות כיבוש שלא הייתה מביישת אף מצביא צבאי דגול.... ובסוף מגלה שעשיתי שימוש אולי ב-20% מהדברים שכתבתי ונהניתי בסוף מדברים שקרו במקרה ולא היו בתכנון המקורי, אז למה לבזבז זמן בכלל?

המקומות שהכי נהניתי בהם בטיול הם אלה שבמקרה נכנסתי אליהם , בלי תכנון מוקדם, סתם כי תקף אותנו רעב או רצון למשהו מסוים, הפעם זה היה בפריז לא רחוק מהאופרה, אזור שבו הייתי לפני כשנתיים ואכלתי במסעדה סינית קטנה שזכרתי שנעימה , זולה וטעימה, יום אחרי קלקול קיבה קל שכלל הקאה בשירותים של מסעדה בשאנז אליזה (חובה על כל תייר ) רציתי ללגום מרק חם וטוב ולכן יצאנו לחפש את המסעדה הסינית, שוטטנו בסמטאות וחיפשנו את המקום שככל הנראה נסגר ולכן ברגע שראינו שלט למסעדה קוריאנית החלטנו להיכנס כי כנראה שהמוח שלנו החליט שסין וקוריאה קרובות מספיק- חדרון קטן, ארובות נחושות נוצצות, הרבה קוריאנים, מעט צרפתים, צלחות מוזרות למראה, יאללה החלטנו הולכים על זה.

התפריט בצהרים הציע מספר קומבינציות, כתוב בצרפתית וקוריאנית בלבד, הצוות לא תיקשר כל כך טוב באנגלית, החלטנו ללכת על מנת מרק בשר ולימון ומנה שחשבנו שתהייה בקר מוקפץ עם אורז שראינו בשולחן ליד, מהר מאוד קיבלנו לשולחן קנקן מים קרים ומספר צלוחיות שהכילו אצות, מחמצים, קימצ'י פיקנטי ופלחי תפוחי אדמה פושרים ומתקתקים שפתחו לנו יפה יפה את התיאבון, אחרי עוד מספר דקות הגיעו גם ארבעה גיוזות שמנמנות ממולאות בשר לבן שהיו עדינות ומלאות טעם.

המרק הגיע, שצלחת עמוקה עמוסה נודלס מסולסלים, נתחי בקר וציר עמוק טעמים ששילב יפה בין מתיקות לחמיצות, בין חריפות למליחות עדינה, המרק היה עמוס כל טוב וסירב להיגמר והיה בדיוק מה שהיה נחוץ לי על מנת לתת מנוחה לקיבה.

ואז הגיעה גולת הכותרת והאימה, צלחת מתכת רחבה ועמוקה שבתוכה נוזל דלוח ונתחי בשר חיים ועבים למדי, בניגוד לקרפצ'יו שבו הבשר חתוך דק דק  ונראה עדין פה הבשר היה חתוך לחתיכות גדולות יחסית והיה אדום עם רצועות שומן בולטות, לא מראה מעורר תאווה, הצלחת הונחה כאחר כבוד על השולחן והמלצרית נעלמה, חיכינו דקה או שניים שיסבירו לנו מה צריך לעשות, נזכרתי שישנם מסעדות קוריאניות בה אתה צולה לבדך את הבשר אבל הצלחת הייתה קרה ולא היה שום מקור חום , ההתלבטות הייתה קשה- מה עושים? הצוות לא ממש הבין את השאלות שלנו ובמשך דקות ארוכות ישבנו מול צלחת נתחי הבשר הנאים וחשבנו מה לעשות עד שמנהלת המסעדה הגיעה בריצה עם כירת גז ניידת והסבירה מה שכנראה היה תקלה טכנית במבער שהיה מתחת לשולחן שלא עבד, כירת הגז הניידת נכנסה לפעולה ותוך שניות התחיל ריח עדין לעלות מצלחת המתכת כאשר הבשר התחיל לעבור צלייה על הברזל הלוהט תוך אידוי קליל עם הנוזל שהתגלה כציר מרוכז שחזר לחיים, נתחי הבשר הפכו אט אט לפיסות קטנות של עונג לא ייאמן עם טעם עמוק ומדהים של תבלינים ומרינדה מתקתקה ובתוך שניות הסיוט הפך לחלום שלא נשכח.

זאת הייתה ארוחה מפתיעה, שונה, ביקור בצד השני של הגלובוס, טעמים כבירים במחיר זול למדי (סביב 25 יורו לזוג) זאת הייתה החוויה שגילתה לי את מה שתמיד ידעתי- המקום הכי טעים ומיוחד הוא המקום שלא חשבת לרגע שאותו תזכור לעד.

Restaurant Coreen Seoul Opera

5 rue Danielle Casanova, Paris

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה