גאלט פירות קיץ מהיר- כל עוד יש פירות קיצים בכל פינה

סוף הקיץ, חם ולח, המדפים מלאים במבחר פירות קיציים שקורצים מכל פינה, אני קונה קונה וקונה וממלא את המקרר באפרסקים, נקטרינות ,שזיפים, מנגו, כמה בננות, פתאום התחילו גם התאנים, עושר של צבעים וטעם של שמש שמוציאה את הסוכרים הטבעיים, הבעיה- הם מתקלקלים מהר, הופכים לרכים, תוססים אפילו, לכן תמיד אני מוצא את עצמי עם ארגזי פירות שעומדים להתפוגג וצריך מהר לנצלם למתכון מהיר וספונטני.

גאלט, פתרון מושלם לעצלנים, מאפה בצק פריך מרושל עמוס בפירות שמגירים לתוכו את המיצים, מתחיל לארגן את המצרכים ומגלה שמצרך חיוני חסר לי- שקד טחון, לכן מאלתר בשנייה פתרון חלופי וטוחן דק דק קשיו שמעניק לכל העניין טעם מלוח- מתוק שמאזן יפה את החמיצות של הפרי, 10 דקות עבודה והבית כבר מתחיל להתמלא בניחוח שמבטיח הנאה.

גאלט קשיו ופירות קיץ


  • 150 גרם חמאה
  • 2 כוס קמח
  • 3/4 כוס קשיו טחון דק דק (או שקד טחון, ואז אני ממליץ להוסיף טיפת תמצית שקד לטעם מרציפני)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 ק"ג פרי קיץ בשל (נקטרינות, שזיפים, אפרסקים, תאנים...)
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף ליקר גרנג מרנייה
במעבד מזון עם להב ברזל מניחים חמאה קרה חתוכה לקוביות, קמח, קשיו טחון וסוכר, מפעילים בפולסים קצרים עד קבלת מרקם גרגרי. מוסיפים לאט לאט מעט מים קרים עד שמתקבל בצק אחיד- הוא יכול לצאת מאוד רך וזה בסדר.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למנוחה.
מגלענים את הפירות, פורסים גס לחצאים ואז לרבעים ושמניות, מערבבים עם מעט סוכר וליקר.
מוציאים את הבצק מהמקפיא, על תבנית מרופדת בנייר אפייה משטחים ביד, מניחים במרכז את הפירות ומקפלים מעל הקצוות מעט בצק.

אופים בטמפרטורה של 180 מעלות כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב והפירות מגירים נוזלים, אוכלים חם, פושר או קר, לבד או עם קצת גלידת וניל.


http://www.google.com/help/hc/images/feedburner/wp-email-code.gif

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה