יצאנו מהמים הקפואים של החצבאני, רועדים מקור, והרעב בשניה מתחיל להתעורר, יש משהו בטיול שגורם לך להיות רעב לארוחה עשירה בשעה מוקדמת , אחת-עשרה פלוס מינוס ואנחנו מוכנים כבר לצהרים, עכשיו הבעיה היא כפולה- למצוא מקום שכבר פתוח, עם אוכל שווה ושאפשר לשבת בו עם הכלב.
המסע התחיל, עוברים בין צומת לצומת ומנסים להחליט מה ראוי בשבילנו, אפה כדאי להתמקם, צומת אחר צומת אכזבה או שהכל עדיין סגור או שאין מקום בחוץ, עד שהגענו לראש פינה.
הגענו לעם-בורגר, בחוץ שולחנות עם פסיפס צבעוני ושלום חנוך ברקע מקבל אותי בשמחה, מלצרית חייכנית שמושיבה אותנו וממליצה על סטייקים שנשמעים מעוררי תאווה אבל אני רוצה משהו אחר ואולי קליל יותר, צלוחית זיתים דפוקים טובלים בלימון ופטרוזיליה שמוגשת מיד מעוררת תיאבון ומזרזרת את ההחלטה- בשבילה המברוגר 160 גרם מדיום (39 שח), ציפס גדול (24 שח) וקולה ובשבילי משהו שנשמע יותר מיוחד- מנסף.(69 שח)
רבע שעה והמנות הגיעו- ההמבורגר בלחמניה שזופה ומעוטרת שומשום, שרוף יפה מבחוץ ובפנים ורדרד ומושלם, ביס ראשון מגלה בשר קצת גס, בשר עם טעם חצוף ועסיסי, כל מה שהמבורגר צריך להיות, הציפס חתוך במקום, שזוף פריך ובכמות מכובדת, המינוס היחיד- ערכת רטבים בסיסית שלא עושה חסד עם הבשר- אין מה לעשות בתחום הזה מוזס הרגילו אותנו לטוב,לרטבים מקוריים שמרימים בשר איכותי בוד כמה רמות כלפי מעלה, ועוד שאלה- למה תמיד מיונז צריך לבקש במיוחד? הוא כל כך יקר שמנסים להחביא אותנו?
למנה שלי- צלחת יפה וגדושה בארוז שמנוני עם אטריות, מעל בשר כבש קצוץ עם צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה ופנכה קטנה של טחינה גולמית משובחת, זילוף יפה של טחינה מעל, הכף גורפת אורז, כבש, צנובר סורר וישר לפה ואתה בגן עדן, הכבש לא שמנוני יותר מדי אבל שומר על טעם הכבש היחודי, הצנוברים פריכים, הפטרוזיליה מרעננת והטחינה מאחדת את הכל, מנה לא רגילה אבל מומלצת בחום, כף אחר כף הערמה נעלמת, הכמות סבירה, קצת נדיבות בבשר הייתה מתקבלת בשימחה אבל אין תלונות, שאריות הטחינה משמשות לניגוב הציפס ואחרי דקת ספורות המנות נעלמות למעט רצועות חסה סוררות מההמבורגר.
לסיכום- מקום מומלץ לארוחה על הדרך, התפריט עשיר ובעל אופציות מענינות, בין אם זה להמבורגר איכותי על הדרך, סטייקים שנשמעים טוב או מנות בשר לא שיגרתיות. המחירים סבירים,שילמנו 148 שח ויצאנו מרוצים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה