סוף עונת המשמשים

עונת המשמשים היא כל כך קצרה, שבוע אחד הם ממלאים את כל המדפים ושבוע אחר כך הם כבר לא שם, מתי שהם בשיא הם מלאי עסיס, מתוקים, טיפה חמצמצים וגורמים לך לרצות לחצות אותם ולשחק עם הגלעין, שבוע שעבר מצאתי ערמה של משמשים שהיו כל כך יפים, בצבע מרהיב והייתי חייב לקנות אותם ואז התחלתי לחשוב על  איזו עוגה תחמיא להם וככה נוצרו שני המתכונים הללו.

מאפה שקדים ומשמש



מבוסס על בצק עשיר בחמאה ושקדים שמעניק טעם מנוגד למשמש הטיפה חמצמץ, אני משתמש בבצק הזה לעוגות רבות על בסיס פירות עשירים בנוזלים שמרוווים יפה יפה את הבצק.

150 גרם חמאה
150 גרם סוכר לבן
3 ביצים
130 גרם קמח תופח
60 גרם שקד טחון
תמצית וניל
תמצית שקדים
150 גרם סוכר חום
1 קילו משמש חצוי

ההכנה פשוטה- מקציפים חמאה וסוכר לבן, מוסיפים ביצה אחת אחר השניה, מעט תמצית וניל וטיפה של תמצית שקדים שתעניק ניחוח מרצפיני, ולבסוף את הקמח והשקד הטחון. משטחים על תבנית 26 ומעל מסדרים את המשמשים וסוכר חום.
אופים במשך כ-30 דקות בטמפרטורה של 165 מעלות עד שלא מצליחים לעמוד בפני הריחות.
מתקבלת עוגה עשירה, שמספיק רק פרוסה קטנה שלה, עם ניחוח מרציפני שאני מכור אליו.



המתכון השני מבוסס על דורעם גונט ממוסף גלריה, לקחתי את המתכון שלו לעוגת אפרסק והפכתי אותה למשמש, עוגה עדינה יותר, מתאימה לפירות בעלי טעם עז. אני אוהב את השימוש בשמן זית אבל יש להשתמש בשמן זית עדין ולא בעז טעם.

עוגת משמש

2 ביצים
3/4 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 מיכל שמנת חמוצה
1 כפית אמרטו
1/2 כפית תמצית וניל
11/2 כוס קמח תופח
כ-10 משמשים חצויים
60 גרם דובדבנים או אוכמניות מיובשות

מערבלים ביחד ביצים וסוכר, מוספים שמן זית, שמנת מתקוה, שמנת חמוצה ואמרטו. מוסיפים את החומרים היבשים, משטחים בתבנית 26 ומסדרים מעל את המשמש והפירות היבשים.
אופים בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-40 דקות.

מתקבלת עוגה נעימה הפה, לא עשירה מדי ומעולה לערב קייצי.

2 תגובות:

  1. נראה ונקרא מפתה...
    אשמח לקבל עדכונים מהבלוג היפה הזה,למייל שלי(מדוע אין אפשרות מובניית כאן???)
    avner_r@012.net.il
    תודה ובהצלחה,
    טליה

    השבמחק
  2. היי

    הוספה האפשרות להירשם לעידכונים במייל

    השבמחק