עוגיות סלק- כי לפעמים יש חשק לסגול בחיים

לא יודע מה קרה לי באותו יום, יכול להיות שהיה זה טירוף רגעי או העובדה שהחורף הגיע ואיתו העונה של הפקעת המבהיקה הזו, החזקתי ביד פקעת סלק יפה ורעננה עם רגבי אדמה בודדים וחשבתי מה נעשה ממנה, הכנסתי אותה לתבשילי קדירה, הכנתי ממנה סלט, צליתי אותה בתנור חם נורא, ניסיתי לפצח את הקסם שלה, ולאט לאט הבנתי את הגדולה שלה, את הטעם האדמית העמוק, את הצבע המפנט, את המתיקות הנסתרת שלה שמשתחררת ברגע שיש מפגש עם אש.
התחתי עם הניסויים, חושב איך אפשר להביא את האדמה למתוק, לעוגייה, היה נסיון אחד ואז שני, שיחקתי בבצקים, בסלק, במרקמים ואז פתאום היא יצאה, לא מושלמת עדיין אבל מהנה ביותר, עוגייה רכה המזכירה בראוניז עם טעמים עמוקים של קקאו וסלק וצבע עמוק ויפה

עוגיות סלק ושוקולד ציפס לבן

100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס שמן
1 ביצה
2 סלקים מבושלים (אני צליתי אותם בתנור חם מאוד עטופים בנייר אלומניום כשעה ונתתי להם להתקרר)
1/4 כוס חלב
1 כף מיץ לימון
1/4 2 כוס קמח
1 כפית סודה לשתייה
1/3 כוס קקאו
1 כוס שוקולד ציפס לבן

1. במעבד מזון שמים את הסלקים, חלב ומיץ לימון ומעט מלח, מרסקים עד שהסלק נעשה לעיסה מבהיקה בסגול עמוק.

2. במיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחדיו את החמאה  והסוכר, מוסיפים את השמן והביצה.
3. מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים לקערת המיקסר במהירות איטית עד שהקמח נבלע בתערובת.

4. מסופים את השוקולד ציפס לעירבוב אחרון
5. מניחים תלוליות קטנות במרווחים גדולים על נייר אפייה, אופים בטמפרטורה של 170 מעלות כ-12 דקות

העוגיות מתקבלות רכות רכות, בצבע כהה עמוק עם עורקים סגולים וטעם מודגש של שוקולד ואדמה.

תגובה 1:

  1. מענין בהחלט!

    אצגר קולינרי אמיתי :-)

    השבמחק